diagnuuseja

gommentointia ja girjallisuusgiljotiini vihreiltä gunnailta

01 huhtikuuta, 2006

homma käyntiin

Tässä alustavaa tietoutta tulevista keskustelun aiheista:

Tällä hetkellä lueskelen Truman Capoten "kylmäverisesti" -kirjaa, mieshän on tällä hetkellä aika pop (joskin kuollut -kai?) kun on ihan omaelämänkerrallinen leffa pyörimässä ympäri savanneja. Kirja on koko lailla loppusuoralla ja jonkilaisia ajatuksen tapaisia on herännyt tämän modernin klassikon pohjalta.

Mikael Niemen "populaarimusiikkia Vittulajänkältä" luin viikko sitten, på finska föstås. (Alkuperäiskielinen painos odottelee kirjahyllyssä -eläkkeellepääsyäni olettaisin.) Filmatisoinnin kirjasta olinkin jo nähnyt mikä tavallaan häiritsi lukukokemusta. Koko ajan mieleeni tuli vain leffan syöttämät mielikuvat ja vertailut mitä ei oltu kerrottu leffassa tai kuinka se poikkesi kirjan antamaan kuvaan. Jaa, että mitä mieltä olen kirjasta... Se oli hauska... Hmm... Pitänee vielä vähän hioa näitä kriitikon taitoja. "Comments" osuudessa voi auttaa diagnuusia analysoimaan kirjaa.

Kokeile! Kaikki kommentit julkaistaan ja huonot poistetaan!


Ps. Analyyttisiä ajatuksia voi kopioida mm. kiiltomato-sivustolta...

Pps. Blogin aloituspäivästä ja sisällöstä huolimatta kyseessä EI ole aprillipila.

5 Comments:

At huhtikuuta 01, 2006 11:48 ip., Blogger uhoava gnu said...

Voe tokkiinsa! Samoilla savanneilla tallustellaan, tosin minä vielä puolessa välissä Vittulanjänkää ja englanniksi. Käännöksen on tehnyt Laurie Thompson ja kirjan nimenä hieman tylsähkösti Popular Music. (Koetapa itse kääntää koko nimi.) Hiiret ja sauna olivat huippukappaleet tähän mennessä.

Hyvä kun blogistaniaan muutti lisää gnuita. Linkitän sinut kunhan opin miten se tehdään.

 
At huhtikuuta 02, 2006 12:11 ap., Blogger diagnuusi said...

hohoo! voi tätä onnenpäivää kun joku muukin käy blogissani!

Äkkiseltään kääntäisin nimen näin:
"popular music from f****n tundra" -mitä sitä kainostelemaan. Se saunakappale oli enemmänkin kuin koominen.

Juu, laumaeläimiähän me ollaan ja 2 on jo lauma.

Mie kommentoin nyt silleen että kirjauduin sisään, sit "view blog" ja sitä kautta sitten tähän kommntoimaan, normia? Nyt se ainakin anto diagnuusin tuohon alle vaihtoehdoksi...

 
At huhtikuuta 02, 2006 12:32 ap., Blogger uhoava gnu said...

Noin minäkin kommentoin. Jos en ole kirjautunut blogiini ennen kommentointia, voin kirjautua tässä samassa vaiheessa kuin muutkin jättäisivät henkilökohtaiset merkkinsä. Onhan tässä ihme väsäilyä, juuri huomasin miten saan kuvani blogiin sillä tavalla miten kuuluiskin, mutta en tiedä onko se kivan näköinen. Hyödytti muuten lukea ohjeita ekaa kertaa koko bloggausuran aikana! (Siis luin ekaa kertaa, muuten olisi varmaan hyödyttänyt aiemminkin.)

Jos minulla olis bändi, niin sen slogan olisi Popular Music from F****n Tundra. (Savannah Would be Better.)

 
At huhtikuuta 15, 2006 3:46 ip., Anonymous Anonyymi said...

In Cold Blod:in tarinan löytää myös elokuvana. Mustavalkoinen karhean rosoinen muttei tyylipuhdas, kaikin tavoin kiinnostava tekele. Kunhan Diagnuusi tulee taas tänne päin niin voin kaivaa elokuvan arkistoista.

 
At huhtikuuta 30, 2006 10:20 ap., Blogger diagnuusi said...

Pahus!
Kettupa on käynyt täällä miulta se on mennyt ohi! Juu nyt kun on arvostelukin kirjoitettu niin leffan katsominen kiinnostaa kovasti, pitää muistaa ensi reissulla.

 

Lähetä kommentti

<< Home